Upozorenje
 • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/www/web94/html/main/joomla3/images/gallery/Posavsko_prelo_2014
Napomena
 • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/Posavsko_prelo_2014

FEŠTA ZA PAMĆENJE!

Naslovna

 

Posavsko Prelo 2014


Što još kazati za 7. po redu feštu HKUD-a "Posavina" Zürich pod nazivom POSAVSKO PRELO?  Objektivno i korektno trebali bi napisati samo nekoliko redaka, jer prepuna dvorana, golemo zadovoljstvo nazočnih gostiju te rasplesan podij govore više od bilo kakvog opširnog opisa. Međutim, nekorektno je ne napisati nekoliko rečenica jer vrijedni domaćini zaslužuju sve pohvale. Na samom početku večeri, sve nazočne uvodnim riječima je pozdravio predsjednik HKUD-a "Posavina" g.Stipo Vukoja. Zahvalio se svim gostima , svim onima koji su na bilo koji način pomogli da se takva organizacijski zahtjevna i velika fešta odradi na zadovoljstvo svih nazočnih u dvorani. Posebna zahvala upućena je dragim sponzorima koji su pridonijeli da ova večer bude tako lijepa i vesela.

 

Nakon uvodnih riječi predsjednika Vukoje na pozornicu su izašli folkloraši. Prvi po redu su  domaćini HKUD "Posavina" Zürich, a nakon njih svojim nastupom su nazočne razveselili i gosti HKUD "Posavina" St. Gallen. Raskoš izvedbi folklorne baštine koje su ponudili ova dva Društva još jednom je dokazao i pokazao zbog čega ih se svrstava u sami vrh na pozornicama Švicarske. Možemo samo reći svaka čast na prikazanom! Nakon njih na pozornicu su nam došli, nazovimo ih "dva bisera" kako bi neki rekli te večeri, prvo Stipo Božić, a nakon njega Rade Lacković. Od tada se atmosfera počinje zagrijavati i doseže svoj vrhunac. Ne sjećamo se da je igdje dvorana tako zajednički "disala" sa dvojicom legendi. Rijetki su oni koji su rekli kako im je dosadno na plesnom podiju i da se žele vratiti za stol, raspoloženje rasplesanog podijuma u svima je izazivalo uzbuđenje i euforiju. Želimo ukazati na jedan bitan detalj, a to je da imamo sve pohvale pjevaču Stipi Božić.  Toliko energije, zanosa i ljubavi u svakoj pjesmi ne viđa se često. Sa punom pravom možemo kazati da rijetko koji pjevač može i zna napraviti takvu atmosferu sa izborom pjesama i načinom izvođenja. Ne osporavamo vrhunski nastup Rade Lacković, ali zvijezda večeri bio je Stipo Božić.

Prebogata domaća trpeza, bogat izbor domaće kapljice i veoma vrijedna tombola je ono što je zadovoljilo sve goste koji su ovom prigodom čestitali upravnom odboru HKUD-a "Posavina" Zürich na jako veselom i lijepom druženju. Da sve protekne bez zastoja i u naj boljem redu pobrinuo se voditelj g. Pero Suvalj koji se na samom kraju u jutarnjim satima još jedan put zahvalio svim gostima i obećao da će iduća fešta biti još bolja i uspješnija.

Sponzori 7. po redu POSAVSKOG PRELA su:

 • NET TV Plus
 • Obitelj Ivo i Luja Žilić, Nussbaumen
 • Fenster montage - Franko Papić
 • CROMAX - Ivo Barukčić
 • Zelic Putovanja - Andrija Zelić
 • Frizerski salom Jasna -  Odžak
 • Fusspflege  - Katica Ivanić
 • Obitelj Jelečević
 • Obitelj Iljkić
 • Obitelj Jerković
 • Alkari

 {gallery}gallery/Posavsko_prelo_2014{/gallery}